Δεν φοβαμαι, να φοβηθω.

Δεν φοβάμαι να φοβηθώ , φοβάμαι όμως την αυθυποβολή.
Αποφάσισα να συνεργαστώ με τα εσώτερα μου αλλά πραγματικά βρίσκω αδικαιολόγητο να επιβάλλω στον εαυτό μου την μιζέρια.
όλα αυτά λοιπόν τα σκέφτηκα όσο ανάπνεα από την μύτη και επέτρεπα στον εαυτό μου να αφέθει για λίγο στους ήχους γύρω μου.
Δεν φαντάζεσαι ποσό καταλυτικό ήταν όλο αυτό για μενα φίλε, πραγματικά ειχα μια στιγμή απέραντης ευεξίας και διαυγείας.
Είπε , να φέρετε στο μυαλό σας κάτι που σας δίνει χαρά και ξάφνου πίσω από τα κλειστά μου ματια σπρώχνονταν πρόσωπα για να πάρουν θέση, ένα ηλιοβασίλεμα που με σημάδεψε και η αγκαλιά της μάνας.
Ένα χαμόγελο στόλισε το προσωπο μου και οι μύες του άρχισαν να αντιδρούν μιας και εδώ και πολύ καιρό δεν ειχα ένα ουσιαστικό χαμόγελο, μονό μονόπρακτα και συσπάσεις , συνοφρύωμα και απορία , αν κοιταχτείς στον καθρέφτη βάζω στοίχημα πως θα δεις καθαρά τις γραμμές του προσώπου σου και την πορεία της ψυχοσύνθεσης σου.
Ίσως αυτό να σε ξυπνήσει , γιατί στο λέω φίλε μου εμένα λειτούργησε.
Όλα είναι τόσο δύσκολα τόσο αποτρεπτικά, τόσο θλιβερά γύρω μας που νιώθω σαν μαύρο θέατρο χωρίς θεατές, ποντάρω στην δυστυχία μου και βγαίνω χαμένος.
Όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά γιατί για μέση λύση ούτε λόγος , παντα άκρα , μονό άκρα σε αυτή την ζωή.
Μπορείς λοιπόν για μια στιγμή να σκεφτείς όλα εκείνα που σου φυτεύουν αληθινά χαμογελά και μπουμπουκιάζουν την ψυχή σου.
Ξεκινά από τα απλά, το χαμόγελο ενός ξένου, τον ερωτά σου, την ευγένεια , έναν  ήλιο που σου φόρεσε γυαλιά και το άγγιγμα στην πλάτη που σε έκανε  να ανατριχιάσεις, τις εξετάσεις που πέρασες και τον περίπατο στην εξοχή γιατί δεν είχες λεφτά να κανείς κάτι άλλο..
Και μείνε εκει για λίγο.
Για μια στιγμή , ίσως δυο καθημερινά όταν πελαγώνεις.
Όμως μην σταθεις ατάραχος , γίνε η ευχάριστη σκεψη σου, χαμογέλασε , γίνε ευγενικός με τους αγνώστους, βοήθησε τον διπλανό σου, στρέψε το κεφαλι σου στον ήλιο και δείξε τον και σε άλλους, δεν είναι μυστικό πια , η ζωή μας γίνεται ολοένα και μικρότερη , ας ποντάρουμε στις μεγάλες στιγμές.
Εγώ βάζω στοίχημα πως ο καθρέφτης σου θα σε ξυπνήσει.

Εσύ?

Σχόλια

  1. λοιπόν έχεις δίκιο θα γινω η ευχαριστώ μου σκέψη! καλη μερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι να γραφεις Λελονι μου υπεροχο, να δεις για ποτε θα ομορφυνει ο κοσμος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μικρη μου

Μικρακι μου